7 tipů na vánoční dárky: Darujte dokonalý spánek!

Přemýšlíte nad perfektním dárkem k Vánocům pro babičku, tatínka nebo partnera? Darujte kvalitní spánek! Připravili jsme pro vás 7 tipů na dárky, které udělají radost, podpoří kvalitu spánku a mají smysl. Inspirujte se naším výběrem!

7 vánočních tipů: Dárky k Vánocům pro vaše blízké

Vymýšlet dárky k Vánocům je rok od roku náročnější. Může se zdát, že všichni všechno mají a to, co jim chybí si do Štědrého dne pravděpodobně stihnou koupit. Jednu věc ale řada Čechů notoricky podceňuje – kvalitu spánku. Ta má přitom obrovský dopad na naše zdraví i celkovou spokojenost. A podpořit se dá tolika způsoby!

matrace k vánocům

Kvalitní zdravotní matrace

Základem pořádného spánku je kvalitní matrace. V naší nabídce najdete obrovský výběr matrací, které jsou vyrobené z různých materiálů v celé škále tuhostí. Připravili jsme pro vás obsáhlý článek s návodem pro výběr matrace, pokud ale výběr pro druhého člověka nechcete riskovat, máme řešení!

Výbornou variantou je vícetuhostní matrace, která se skládá až ze čtyř samostatných vrstev. Tyto vrstvy jsou vyrobené z různých druhů paměťových a studených pěn s různou tuhostí a lze je kdykoliv přeskládat dle vlastních preferencí. Další možností je pak jednoduše sáhnout po dárkovém poukazu.

Anatomický polštář

Není polštář jako polštář. A každý, kdo jednou vyzkoušel ten anatomický s tím jistě bude souhlasit. Anatomické polštáře podporují správnou polohu krční páteře při spánku, což vede k úlevě od bolesti zad a hlavy, ale také k vyšší kvalitě spánku. Zdravotní polštáře se dnes vyrábí v různých tvarech a tuhostech, ten správný si tak vybere každý.

Nový lamelový rošt

Krásná postel, pohodlná matrace a… Co chybí pro dokonalý spánek? No přece kvalitní lamelový rošt. Právě vhodný rošt umožní, aby zdravotní matrace dokonale plnila svou funkci a dlouho a dobře sloužila. Při výběru roštu je třeba brát ohled na typ matrace, nároky na oporu a nosnost, prostor, ale také speciální požadavky.

Mladý pár s nedostatkem prostoru například ocení výklopný rošt, který zjednoduší přístup k úložnému prostoru pod matrací, babička nebo dědeček zase polohovatelný elektrický rošt, jehož polohu lze nastavit jednoduchým zmáčknutím tlačítka.

Luxusní péřové polštáře a přikrývky

Peří je synonymem luxusu, pokud proto hledáte dárek pro někoho důležitého, přikrývky a polštáře z pravého peří jsou správnou volbou. Tento přírodní materiál v sobě skrývá mnoho výhod, jako je jedinečná tepelná regulace, lehkost či odolnost. V naší nabídce najdete přikrývky a polštáře z nového 100% husího nebo kachního peří z českých ekologických chovů.

Tip: Přečtěte si více o výhodách přikrývek a polštářů z pravého peří.

Krásné povlečení

Když se řeší kvalita spánku, je potřeba nezapomínat také na drobnosti. Povlečení má v našich ložnicích nejen praktickou funkci, ale doladí také atmosféru a psychická pohoda je stejně důležitá, jako ta fyzická. Vyberte proto povlečení, které je příjemné, kvalitní, ideálně z přírodního materiálu a hodí se ke vkusu obdarovaného.

dárky pro babičku

Doplňky do ložnice

U drobnějších dárků ještě zůstaneme, tentokrát se zaměříme na doplňky – i ty mohou mít obrovský vliv. Patří sem vše od dekorací do ložnice přes praktické noční lampičky až po potahy na matrace a pěnové polštáře, které zvýší jejich životnost a hygienu. Výběr je skutečně široký.

Dárkový poukaz

V případě, že si s výběrem vhodného dárku skutečně nevíte rady, vždycky můžete zvolit dárkový poukaz! Výhodou je, že si obdarovaný vybere přesně to, co potřebuje, neriskujete, že se netrefíte s výběrem a jelikož lze zvolit z širokého rozpětí hodnot, poukaz může posloužit i jako příspěvek na hodnotnější dárek.

vanoční dárky

Při výběru dárku nezapomínejte na individuální potřeby a preference svých milovaných. Můžete se nenápadně poptat například jejich partnera a s výběrem vám rádi poradíme jak u nás na prodejně, tak online i my. Darujte kvalitní spánek s dárkem, který bude dělat radost doslova každou noc.