Znáte výhody celoročních přikrývek z kachního a husího peří?

Péřové přikrývky jsou synonymem luxusu a dlouhodobě si drží svou popularitu. Není se čemu divit. Peří je přírodní materiál s úžasnými vlastnostmi, které zajistí dokonalý komfort po celý rok. Proč tomu tak je, proč jsou zrovna celoroční péřové přikrývky ideální volbou a jaký je vlastně rozdíl mezi kachním a husím peřím? Přečtěte si náš článek a dozvíte se vše důležité!

přikrývky z kachního a husího peří

Výhody celoročních přikrývek z kachního a husího peří

Peří je přírodní materiál, který se tradičně využívá jako výplň přikrývek a polštářů. Přestože se na trhu objevily moderní materiály, jako jsou výplně z dutého vlákna, peří nikam nezmizelo, naopak si své místo čím dál více upevňuje. V čem spočívají jeho hlavní výhody?

1. Výjimečná tepelná regulace

Jednou z největších výhod přikrývek z kachního i husího peří je jejich schopnost regulovat teplotu. V zimě zahřejí, zatímco v létě udrží příjemné klima a vy se zbytečně nepotíte. Díky tomu můžete mít jednu přikrývku po celý rok.

Optimální hřejivost zajišťuje kombinace prodyšnosti, plnivosti a hydroskopických vlastností. V případě kvalitních péřových přikrývek je použito peří s vysokou plnivostí. To příjemně zahřeje, ale zároveň je prodyšné. Jeho hydroskopické vlastnosti pak umožňují rychlou absorpci tělesné vlhkosti během spánku a její odvod mimo lůžko. Díky tomu je pod péřovou přikrývkou teplo, i když se zpotíte.

2. Lehkost a pohodlí

Nic nenapodobí pocit pohodlí, který dodá pravé husí nebo kachní peří vysoké kvality. Péřové přikrývky jsou měkké, jemné a lehké. Díky jedinečným vlastnostem peří mohou celoroční přikrývky vážit pouze kolem 1,5 kg včetně sypkoviny. S přikrývkou se tak snadno manipuluje, zároveň ale poskytuje dostatečné zahřátí během chladných nocí.

3. Odolnost a dlouhá životnost

Při výrobě našich péřových přikrývek používáme pouze nejkvalitnější nové peří z ekologického chovu na českých farmách. Pokud se o ně budete dobře starat, odvděčí se vám dlouhou životností. Jsou vyrobené tak, aby vydržely mnoho let a byly dlouhodobou investicí do kvalitního spánku a pohodlí.

výhody péřové přikrývky

4. Hypoalergenní vlastnosti

Naše péřové přikrývky vyrábíme z kvalitního nového peří a certifikované sypkoviny s úpravou zajišťující dlouhodobou ochranu proti roztočům, plísním, bakteriím a jiným alergenům. Že se jedná o produkty vhodné pro alergiky poznáte také podle certifikace NOMITE.

Na základě pokusů se ukázalo, že existují hned dva důvody, proč se v lůžkovinách s péřovou náplní nevyskytují prakticky žádní roztoči:

  • Roztoči se primárně živí kožními šupinkami, nikoliv peřím, proto nevyhledávají možnosti dostat se dovnitř sypku. 
  • Samotná sypkovina je pro průchod roztočů téměř nepřekonatelnou bariérou, jelikož je příliš hustě tkaná.

Navíc peří poskytuje ideální teplotní a klimatické podmínky pro člověka, které jsou naopak naprosto nevhodné pro roztoče závislé na vlhkosti.

5. Luxusní vzhled a pocit

Přikrývky z kachního a husího peří jsou známé pro svůj luxusní vzhled a pocit, který dopřávají při doteku s kůží. Kvalitní peří je měkké a hebké, doslova vás obejme. Příjemný bývá také materiál vrchní látky peřiny. V našem případě se jedná o certifikovanou hustě tkanou sypkovinu ze 100% bavlny.

Péřové polštáře pro absolutní pohodlí

Pokud si chcete při spánku dopřát maximum pohodlí, neměli byste zapomínat ani na výběr vhodného polštáře. I zde může být sázkou na jistotu právě peří, jelikož péřové polštáře jsou takřka synonymem pro luxusní spánek. Kvalitní měkké peří poskytne optimální podporu a dokáže skvěle přizpůsobit tvar dle individuálních potřeb. Díky tomu umožní správnou polohu krku a páteře a pohodlí při spánku.

Kromě toho mají péřové polštáře, stejně jako přikrývky, vynikající tepelnou regulaci, hypoalergenní vlastnosti a další benefity, které jsme o peří již zmínili. Udrží tak příjemnou teplotu v oblasti krku a hlavy a v noci vás nebude rušit nepříjemná alergie na roztoče, plísně, bakterie a další alergeny. Peří jsou ideální volbou pro ty, kteří hledají optimální oporu, pohodlí a dlouhou životnost svých polštářů.

Husí nebo kachní peří?

Husí i kachní peří poskytuje komfort, kterému se umělá vlákna nemohou vyrovnat. Mají nesrovnatelnou plnivost, hydroskopičnost a zejména hřejivost. Jak se ale liší mezi sebou?

  • Husí peří je schopné zachytit více vzduchu a poskytuje tak více izolace. Přikrývky mohou také působit lehčí a nadýchanější, jelikož stejné hřejivosti dosáhneme s nižší váhou. 
  • Přikrývky z kachního peří jsou ale stále velmi komfortní, lehké a měkké. Jejích hlavní výhodou je pak o něco nižší cena.

O kachním peří se říká, že může nepříjemně zapáchat. Zápach se ovšem vyskytuje pouze u peří nízké kvality, čehož se u našich přikrývek nemusíte obávat. Pokud tedy máte nižší rozpočet, celoroční přikrývka z kachního peří je ideální volbou. Jistě budete s výběrem velmi spokojení.