Jak vybrat partnerskou matraci

Mít jednu společnou nebo každý svou? Zvolit si tvrdou nebo měkčí? Pro zdravý partnerský život je kvalitní spánek důležitý. Přečtěte si v našem článku, jak si vybrat partnerskou matraci nebo matraci na dvoulůžko.

jak vybrat manzelskou matraci

 

Dvě samostatné matrace, nebo jedno velké letiště?

Ženy i muži mají odlišnou stavbu těla, tedy i odlišné požadavky na tvrdost matrace, proto párům doporučujeme, aby si tuhost matrace vybíraly individuálně.
Při požadavku jedné veliké společné matrace u nás však nemusíte hledat kompromis v tuhosti, protože matrace jsme schopni vyrobit tak, že v jednom společném velikém potahu budou dvě různě tvrdá jádra, která budou vyhovovat každému individuálně, ale přitom matrace bude fungovat jako jedno celistvé letiště. Jádra v potahu k sobě nejsou připevněná, a přesto nevzniká mezera do které by zapadalo rameno nebo bok. Společný potah k sobě jádra stáhne a čím více si lehnete k prostředku matrace, tím se pěna více rozpíná do stran, a tím více má tendenci k sobě jádra v jednom společném potahu přimknout.

 

Na co myslet dopředu

Než se vydáte vybírat matraci, promyslete odpovědi na následujících pět otázek, které vám na místě usnadní výběr.

  1. Co vám vadí na vaší současné matraci a proč ji chcete vyměnit.
  2. Kolik vám je let a jestli máte nějaké zdravotní obtíže.
  3. Máte alergie či speciální požadavky na materiál?
  4. Způsob používání – vybíráte matraci pro každodenní spánek doma, nebo víkendové přespání na chatě?
  5. Laťkový, lamelový nebo segmentový. Jaký typ roštu preferujete?

 

jak vybrat matraci pro dva

 

Zkoušejte

Na své nové matraci budete ležet každý den několik hodin po mnoho let, proto vám musí dokonale sednout. Unáhlené, rychlé a nepromyšlené nákupy vedou k nespokojenosti zákazníků. U nás na prodejně v Táboře můžete strávit tolik času zkoušením, kolik jen budete chtít. A když už si matraci vyberete a pořídíte domů, prvních 40 dní můžete pokračovat v testování. Kdyby vám vybraná matrace přeci jenom nevyhovovala, můžete ji vyměnit.

 

Nedělejte kompromisy

Pokud vyzkoušíte několik různých matrací a máte jasného favorita, nedělejte kompromisy a neslevujte ze svých nároků. Používáním vhodné matrace můžete zlepšit kvalitu svého spánku i kvalitu života. Správně odpočatí budete výkonnější, klidnější a celkově spokojenější.

jak vybrat matraci na dvouluzko

 

Materiály, ze kterých můžete vybírat

Matrace z polyuretanové PUR pěny

Je lehká, dobře se s ní manipuluje a rychle se přizpůsobí tvaru a váze těla, ale doporučujeme ji spíše na občasné přespání jako matraci na chatu nebo do pokoje pro hosty.

Matrace z vylepšené hybridní pěny ENDURE™

Otevřená struktura buněk podporuje proudění vzduchu. Hybridní pěna vyrovnává tlak v celé ploše a má dlouhou životnost. Je vhodná na každodenní spaní.

Matrace z prodyšné studené pěny HR

Je prodyšná, odvádí přebytečné teplo a díky poréznosti v ní cirkuluje vzduch. Drží tvar, elasticky reaguje na tlak těla a sedm anatomických zón zajišťuje podporu každé části těla. Tento typ matrace je vhodný pro každodenní spánek.

Matrace s paměťovou pěnou VISCO

Pro dokonalý spánek je vrstva paměťové pěny VISCO tou nejlepší volbou. Je skvěle tvárná a přitom pevná a vhodná pro všechny od dětí po seniory. Pokud během noci často měníte polohy a potřebujete, aby se vám matrace přizpůsobila, zvolte právě tento typ paměťové pěny, který je pro každodenní spánek perfektní.

jak vybrat matraci pro dva

 

Nezapomeňte na rošty

Laťkový nebo lamelový? Pevný, polohovací nebo elektrický? Vaše matrace může dokonale plnit svoji funkci pouze v případě, že bude ležet na správném roštu. Pokud se chcete o typech roštů dozvědět více, koukněte na náš článek Jak vybrat rošt.

 

Kde nás najdete

O matracích víme všechno. Pokud si nejste jisti, kterou v našem e-shopu vybrat, můžete nám napsat na obchod@fajnspanek.cz, zavolat na číslo +420 380 831 000 nebo nás přijďte navštívit a naše matrace si vyzkoušejte v podnikové prodejně FajnSpánek Tábor. Adresa je Vožická 3201.

Těšíme se na vaši návštěvu.

prodejna-fajn-spanek-tabor-04