Jak vybrat správný anatomický polštář

Dlouhodobě nevyhovující poloha krční páteře během spánku může vést k bolestem zad a hlavy, ale i k únavě nebo podrážděnosti. Neutrální polohy krční páteře se dá dosáhnout jednoduše – výběrem správné anatomické matrace a polštáře s paměťovou pěnou.

 

2021-06-blog-IG-FB

 

5 tipů pro výběr správného zdravotního polštáře

1. Vybírejte podle oblíbené spací polohy

Aby vám polštář přinášel skutečné pohodlí a uvolnění, měl by držet páteř v přirozeném zakřivení. Při spánku na zádech doporučujeme vybrat vyšší a měkčí polštář. Pokud spíte nejraději na boku, pevnější anatomický polštář bude oporou pro hlavu, krk i ramena.

 

 

2. Zaměřte se na tvar

Na trhu je k dostání několik typů polštářů s paměťovou pěnou. Ten nejznámější se dvěma vlnkami je z anatomického hlediska pro krční páteř nejvhodnější. Vyšší vlnka patří pod krk, nižší vlnka podpírá hlavu.

Ne každému však tento tvar vyhovuje, proto vznikl tzv. bochánek. Bochánkový polštář má výšky stran 6 a 8 cm, uprostřed 11 cm a je vhodný jak pro ženy s užšími rameny, tak pro muže s širšími rameny.

 

 

3. Zvolte ideální tuhost

Příliš měkký polštář nezajistí optimální oporu krční páteře. Příliš tvrdý polštář může tlačit na krk a zhoršit krevní oběh. Pokud si nejste jisti, která varianta je pro tvar a velikost vaší lebky ta pravá, pak zvolte buďto jistotu střední tuhosti, nebo si přijďte polštáře osobně vyzkoušet k nám na FajnSpánek prodejnu (Vožická 3201, Tábor).

 

 

 

4. S relaxačním polštářkem vyražte i na dovolenou

Máte obavu, že z dovolené přijedete rozlámaní? Tak přesně pro vás je ideální varianta anatomického polštářku na cesty. Je malý (30 × 20 cm), skladný a budete mít díky němu jistotu, že se skvěle vyspíte i mimo domov.

Potřebujete standardní velikost 60 × 40 cm? Není problém, díky materiálu z paměťové pěny lze bochánkový polštář zmáčknout a srolovat do ruličky, aniž by došlo k jeho poškození.

 

 

 

5. A co když víte, že většinu času spíte na břiše?

Poloha na zádech nebo na boku je pro spánek nejzdravější. Pokud ale víte, že i přes veškerou snahu vždy během spánku skončíte na břiše, pak pro vás anatomický polštář vhodný není. V takovém případě vybírejte mezi klasickými měkkými polštáři.

 

Je důležité, aby měl ortopedický polštář povlak na zip, který se dá kdykoliv sundat a vyprat na 60 °C, proto všechny naše polštáře dodáváme se snímatelným potahem.

 

Prohlédnout nabídku anatomických polštářů