Jak změnit tvrdost matrace

Obáváte se, že při nákupu matrace nedokážete přesně trefit správnou tvrdost? Preferujete návštěvu prodejny, kde si můžete všechny matrace vyzkoušet na vlastní kůži? My vás na naší podnikové prodejně v Táboře moc rádi uvidíme i osobně, ale chceme vám ukázat, jak při online nákupu matrace z FajnSpánku.cz správnou tuhost trefíte vždycky.

jak změnit tvrdost matrace

 

Absolvujete dlouhý proces výběru matrace, jste přesvědčení, že jste si vybrali tuhost, která vám bude příjemná a pak matraci doma rozbalíte a po první noci zjistíte, že všechno je jinak. A co teď? Zabalit matraci a poslat ji zpátky? A co když už jste tu starou vyhodili? Nebo to přijmout a doufat, že si prostě časem zvyknete?

 

příliš tvrdá matrace

 

Ani jedno!

Tvrdost své matrace můžete upravovat tak dlouho, než najdete tu ideální, na které se cítíte nejpříjemněji. A když se v budoucnu cokoliv změní (úbytek nebo přírůstek váhy, těhotenství, citlivost kloubů, úraz), můžete tuhost matrace zase jednoduše změnit.

Prozradíme vám, jak na to.

 

jak upravit tvrdost matrace

 
1. Vybrané modely matrací jsou složeny z materiálů studená pěna a paměťová pěna o různých tuhostech od měkkých po tvrdé.

 

jak upravit příliš tvrdou matraci

 
2. Když chcete změnu, mrkněte do tabulky tuhostí vaší matrace a vyberte si barevné schéma podle požadované tuhosti.

 

 TABULKA TUHOSTÍ

tvrdost matrace

 

3. Tuhosti jsou označeny od H1 (velmi měkká) po H5 (velmi tvrdá).
4. Návod pro výběr optimální tvrdosti podle váhy, věku, zdravotního stavu i oblíbené polohy na spaní jsme popsali v článku Jak tvrdá by měla být vaše matrace.
5. Vybrali jste si barevné schéma a nyní je čas vaši matraci přeskládat.
6. Rozepněte zip potahu, sundejte ochrannou síťku (separační síťovinu) a vrstvy matrace přeskládejte.

 

pěnová matrace tvrdost
 
7. Dejte pozor, aby drážky a vzory jednotlivých vrstev do sebe přesně zapadaly. Potah matrace zapínejte opatrně, aby se vám vrstvy neposunuly.

 

různá tvrdost matrace

 

Náš tip: Když je na jedné straně vrstva tvrdá, na opačné straně bývá měkká. Pokud chcete výraznou změnu, někdy stačí matraci jen otočit.

 

ideální tvrdost matrace

 

Modely matrací se změnou tuhosti

Následující modely jsou ideální pro nákup na internetu, bez obav trefíte správnou tvrdost i bez vyzkoušení na prodejně.

 

24 variant tvrdostí


6 variant tvrdostí