Prodyšné a termoregulační matrace pro klidný spánek i v horkých dnech

Není snad nic horšího, než když se převalujete v posteli a nemůžete spát jen proto, že je vám příliš teplo. Hlavně po horkém letním dni, kdy teplota pocitově neklesá ani večer, může být pro některé z nás opravdu náročné usnout. Přestože naše tělo má vlastní termoregulační systém, který nám pomáhá zvládat teplotní výkyvy a udržuje organismus v tepelné rovnováze, můžeme mu pomoci. Jak? Třeba výběrem správné matrace.

Prodyšné matrace

Matrace ze studené HR pěny

Ačkoliv název svádí k tomu, že vás matrace z HR pěny bude cíleně chladit, pojem studená pěna souvisí s její výrobou. Pěna se vyrábí ve studené vodě, pomaleji než klasické pěny a bez přítomnosti chemických látek jako je např. formaldehyd. To, co by vás mělo zajímat, je zkratka HR. High Resilience znamená vysoká pružnost, přizpůsobivost.

Jak se to projevuje na vlastnostech matrace?

  • Skvěle prodyšná: Po celou dobu spánku matrace dokonale odvádí přebytečné teplo.
  • Velmi porézní: Otevřená struktura buněk v pěně umožňuje vzduchu spolehlivě cirkulovat a vyrovnávat teplotní rozdíly.
  • Vysoce elastická: Reaguje a přizpůsobuje se tlaku těla, tak umožňuje pohodlnou podporu každé části těla.
  • Tvarově stálá: Pevná a odolná pěna pro matrace, které můžete mít doma bez známek opotřebení i dlouhá léta.

Otevřená buněčná struktura, která tvoří HR pěnu, je právě tím důvodem, který zajišťuje v horkých dnech potřebnou vzdušnost a odvod přebytečného tepla z matrace. I při vyšších teplotách si můžete dopřát klidný a vydatný spánek bez nepříjemného pocení. 

Matrace z extra odolné XDURA® pěny

U studené pěny zůstaneme právě pro její úžasné vlastnosti jako je prodyšnost, elasticita a celkovým komfort, který poskytuje během spánku. Ale půjdeme ještě dál. Velmi oblíbenou studenou pěnou, která se používá i v kombinaci s dalšími, je snad nejdokonalejší pěna všech dob: unikátní pěna XDURA® od německé značky EUROFOAME®. Kombinuje všechny potřebné vlastnosti moderních pěn a pozvedá je na novou úroveň.

  • Mimořádně stabilní: Ani dlouhodobé používání nezpůsobuje deformaci tvaru a nežádoucí proležení či slehnutí.
  • Mechanicky odolná: Velmi pevný a bez nadsázky téměř nezničitelný materiál.
  • Vysoce elastická: Výrazně pórovitá buněčná struktura propůjčuje pěně úžasnou pružnost a povrchovou měkkost.
  • Extrémně prodyšná: Otevřené buňky zajišťují vysokou propustnost vzduchu a také perfektně odvádějí případnou vlhkost.

Vysoká odolnost, přirozená tvárnost a pružnost pěny XDURA® jsou dokonalé vlastnosti pro komfortní spánek, který si prostě chcete dopřát každý den. Unikátní struktura pěny zabraňuje hromadění tepla uvnitř matrace, což vám poskytne spaní ve stálé, tělu příjemné teplotě. A to oceníte nejen v létě.

Matrace z termoregulační paměťové pěny SERENA®

Co kdyby se o vaše maximální pohodlí postaraly miliardy mikroskopických vzduchových bublin? Přesně tak vás bude hýčkat americká paměťová pěna SERENA® od CARPENTER®. Každá z buněk této pěny funguje jako samostatný tlumič, který tělu dává dokonalou podporu a zároveň výrazně snižuje tlak na oblast boků a zad v porovnání s konvenčními matracemi. Směle trumfne i paměťové pěny, oproti kterým dosahuje až 4× lepší snížení tlaku.

Co ale dělá matrace z termoregulační pěny SERENA® tak výjimečné?

  • Maximální pohodlí: Pěna je měkká, aby dokonale kopírovala tvar těla, ale současně i pevná, aby poskytovala oporu v místech, kde je to potřeba.
  • Tvarově stabilní: Při vysokých teplotách i extrémním chladu zůstává materiál tvarově konzistentní a poskytuje tělu stále stejně kvalitní odezvu.
  • Teplotně stálá: Jedinečná struktura paměťové pěny reguluje svou teplotu podle vás a tak při spánku nedochází k přehřívání organismu.

Úžasně jemný povrch pěny je příjemný na omak, ale to nejdůležitější? Paměťová pěna SERENA® má mnohem nižší přenos pohybu než běžné matrace, takže i když se budete při spánku vrtět a převalovat, váš partner bude moci nerušeně spát bez probuzení. Pokud si chcete dopřát plnohodnotný a kvalitní odpočinek, podívejte se na naši nabídku termoregulačních matrací.