Revoluční matrace s nastavitelnou tvrdostí: MAMBO MEMORY KOMBI

Kvalitní spánek zajistí dostatek energie, zdraví i dobrou náladu. Jedna z nejlepších věcí, které pro něj můžeme udělat je vhodné prostředí na spánek – příjemná ložnice, kvalitní postel a hlavně vhodná matrace jsou základem úspěchu. Výběr ideální tvrdosti matrace ale není nic jednoduchého, proto přicházíme s inovativní matrací s nastavitelnou tvrdostí MAMBO MEMORY KOMBI. Zjistěte, jaké nabízí benefity a zda je pro vás správnou volbou.

matrace s nastavitelnou tvrdostí

Správná tvrdost matrace

Správná tuhost matrace je jedním z nejdůležitějších faktorů při výběru matrace. Tuhost ovlivňuje konkrétní materiál, respektive kombinace materiálů, ze kterých je matrace vyrobená, ale také jejich zpracování. Jako základní označení se používá škála od H1 po H5, přičemž H1 označuje velmi měkkou matraci a H5 velmi tvrdou matraci.

Jak ale vybrat tu správnou tuhost pro každého? Vliv hraje několik faktorů, zejména pak:

  • Typ postavy
  • Výška a váha
  • Věk uživatele
  • Poloha spánku
  • Typ zaměstnání
  • Kondice a zdraví 
  • Rošt pod matrací
  • Teplota v místnosti

V neposlední řadě výběr matrace ovlivňují i naše preference, které se navíc v průběhu života, ale i mezi jednotlivými ročními obdobími, mohou měnit. Nesprávně zvolená tvrdost pak může mít negativní vliv na kvalitu spánku a často způsobuje bolesti zad a kloubů.

Matrace s nastavitelnou tvrdostí = dokonalé řešení

Výběr ideální matrace je sám o sobě dostatečně náročný. Když se navíc přidají různé požadavky partnerů, změna váhy nebo nerozhodnost v preferencích, může se zdát, že neexistuje řešení. Proto jsme se pustili do vývoje matrace s nastavitelnou tvrdostí a s radostí vám představujeme matraci MAMBO MEMORY KOMBI s 24 různými variantami tvrdosti. Správné nastavení si tak najde skutečně každý!

Matrace MAMBO MEMORY KOMBI:

  • Nabízí individuální nastavení až 24 tuhostí
  • Výška jádra matrace je 22 cm nebo 24 cm dle vaší volby
  • V ceně kvalitní potah s výtažky z ALOE VERA podšitý rounem  
  • Kombinace dvou typů MEMORY paměťové pěny a dvou vrstev HR studené pěny
  • Sedm zón pro optimální oporu páteře a kopírování přirozené křivky postavy
  • Paměťové pěny jsou děrované, což zajišťuje cirkulaci vzduchu a delší životnost

nastavení matrace pro dva

Jak funguje nastavení tvrdosti

Matrace je vyrobená ze čtyř vrstev, které do sebe zapadají jako kostičky lego. Tyto vrstvy nejsou k sobě slepené a lze je tedy přeskládat podle potřeby. Jejich přeskládáním pak můžete dosáhnout různé tvrdosti – až 24 různých variant. 

Matraci tvoří měkčí italská paměťová pěna SITAB a tvrdší německá paměťová pěna CARPENTER, nosnou část jádra pak měkčí a tvrdší litevské studené pěny TIGER TOUCH. Matraci od nás dostanete poskládanou s tuhostí H1–H2, tedy velmi měkkou až měkkou, kdy dvě vrchní vrstvy tvoří paměťové pěny.

Jak vidíte v tabulce, nejoblíbenější varianty sestavení matrace jsou čtyři a u všech se počítá s použitím obou vrstev paměťové pěny v horní části. Dalších osm oblíbených variant pak počítá s použitím alespoň jedné vrstvy paměťové pěny.

Možná přemýšlíte, proč jako vrchní vrstvu využívat HR studenou pěnu, jako je tomu ve 12 základních variantách? I toto řešení má své fanoušky, zejména v letních měsících. Studená pěna nemá tak dobré tvarovací vlastnosti, je ale vzdušnější, vysoce prodyšná a má vyšší odolnost.

 

Jednotlivé vrstvy matrace

Při vývoji matrace MAMBO MEMORY KOMBI jsme si dali záležet na výběru těch nejlepších materiálů pro jednotlivé vrstvy. Právě díky tomu matrace nabízí tolik různých variant a každá z vrstev nabízí specifické vlastnosti. 

  • Vrstvy z paměťové pěny se sedmi zónami reagují na tvar a váhu těla – dokonale kopírují tvar páteře, nenarušují krevní oběh a nevytváří nepříjemný protitlak. Dodávají tak skvělé ortopedické vlastnosti a podporují klidný, hluboký spánek. Je jen na vás, zda zvolíte měkčí nebo tvrdší paměťovou pěnu.
  • Studená pěna se vyznačuje zejména vysokou odolností a elasticitou, proto v základním sestavení tvoří jádro matrace. Má ale zároveň také vysokou prodyšnost, což umožňuje snazší vyrovnávání teplotních rozdílů.
  • Navíc je matrace opatřena kvalitním potahem s výtažkem z aloe vera. Potah můžete prát na 60 °C a praktický zip kolem celého obvodu zajišťuje snadnou manipulaci a údržbu.

 

Proč zvolit matraci s nastavitelnou tvrdostí

Když na trhu existují desítky kvalitních matrací s konkrétní tuhostí, ze kterých si můžete vybrat, proč vůbec zvažovat tuto novinku? Pokud jste například nervózní z výběru tvrdosti matrace online, možnost nastavení vás dilema zbaví. Zároveň, jak jsme již zmínili, nastavení tvrdosti oceníte při změně preferencí, v různých ročních obdobích, při nastavení kombinace dvou matrací na manželskou postel nebo při změně výšky, váhy či stavby těla. Dopřejte si možnost volby s 24 variantami tvrdosti.