Co dělat, když vás po probuzení bolí celé tělo

To, jak kvalitní bude váš spánek a v jaké kondici se každé ráno budete probouzet, můžete ovlivnit už během dne. Vyzkoušejte, jak i drobné změny vedou ke skvělému pocitu.

 

nejlepší návyky po probuzení

 

Je v pořádku, když se ráno probudíte mírně ztuhlí. Tělo celou noc odpočívalo, nehýbalo se a vy jej musíte opět nastartovat. Krátké ranní protažení aktivuje pohybový aparát a připraví svaly na nadcházející den. Problém však je, pokud se probouzíte bolaví. Přinášíme 3 tipy, které vám pomohou vstávat bez bolesti.

 

1. Cvičení: kroužení, rotace a protažení

  • Zvedněte obě nohy nahoru a udělejte několik kroužků v kotníku. Zvedněte obě ruce a udělejte kroužky zápěstím. To stejné opakujte i na druhou stranu.
  • Položte se na záda, natáhněte ruce a nohy co nejdál od sebe a povolte. Můžete vystřídat zvlášť pravou stranu a zvlášť levou.
  • Lehněte si na záda, pokrčte kolena a přetočte obě nohy na jednu stranu a hlavu na druhou. Do protistrany můžete přidat i obě paže.
  • Posaďte se na postel s nataženýma nohama a snažte se přitáhnout směrem ke konečkům prstů. Zhluboka se nadechněte a s každým výdechem to půjde o trochu víc.
  • Postavte se na zem a pomalu spouštějte hlavu směrem dolů. Měli byste cítit příjemné protažení na zadní straně stehen a váha hlavy pomáhá protáhnout meziobratlové svaly. Chvíli v předklonu vydržte a pak pomalu rolujte zpátky.

 

2. Office yoga

Sedavé zaměstnání dlouhodobě negativně působí na tělo i mysl. Nedostatek pohybu se může projevovat nervozitou, netrpělivostí, poruchami soustředění a únavou, ale i bolestmi hlavy, očí a zad. Jednoduchý pohyb nebo krátké protažení každých 40 minut je cestou, jak podpořit pracovní výkon a zlepšit si tak i kvalitu spánku.

 

3. Anatomický polštář

Pro skutečně regenerující odpočinek by měla být páteř v optimální poloze. Toho docílíte díky polštáři s paměťovou pěnou, který je vhodný pro spaní na boku i na zádech. Aby byla zajištěna správná hygiena a zdravotní přínos ortopedického polštáře, mezi různými typy relaxačních a zdravotních polštářů doporučujeme vybrat model s pratelným potahem.

TIP: prostředí, ve kterém spíte, může mít také vliv na usínání a kvalitu spánku. Udržujte proto v ložnici pořádek a zvažte, zda si nepořídit organizéry.

 

Naše tipy

 

 

Chcete poradit s výběrem vhodného polštáře pro zdravou krční páteř?
Rádi vám poradíme v našem webovém chatu, na sociálních sítích nebo na infolince +420 380 831 000.